2011. november 11., péntek

Bútor - olcsó bútorok, minőségi bútor...


A bútor az egyik legfőbb berendezési tárgy minden otthonban. Bútor lehet konyha bútor, nappali bútor, hálószoba vagy éppen előszoba bútor. A két legjobb bútorcsalád egyike a Rattan illetve a Retz bútorcsalád.

A rattan bútor és a rattan bútorok ma már egyre szélesebb körben terjednek el az áruházak és a vevők körében és ez nem is véletlen. A rattan bútor, mint cég kifejezetten a lakásberendezési és a lakáskiegészítő termékek gyártására van specializálódva. A rattan bútor mind minőségében és mind áraiban versenyképes a piacon és egyre nagyobb területeken hódít. A retz bútorcsalád mellett a rattan kínálat a soron követő. A rattan bútorcsalád foglalkozik ülőgarnitúrák, székek, fotelok, asztalok, komódok, polcok, szekrények, kültéri és beltéri bútorok és még sokmás kínálattal. Amint láthatjuk tehát a rattan bútor széles választékot kínál a vevőknek és az érdeklődőknek.

A rattan bútor készítése igen kifinomult és különleges. Első lépésként a rattan belső és puhább részeit szövéshez használják fel, ami nagyban hasonlít egébként a kosárfonáshoz is és ezt követően fém, vagy alumínium rúdból készül el majd a későbbi rattan bútor váza. Ezeket az elemeket először felhevítik magas hőmérsékletre, majd ezt követően formázzák meg kézzel a megfelelő formára, ami a rattan bútor végleged dizájnját adja majd a későbbiekben. Ezután fonják magát a rattant, ami egy Dél-Ázsiából származó fafajta neve a váz köré gondosan.

A rattan bútor mellesleg kifejezetten arról híres, hogy az anyagának köszönhetően könnyű vele dolgozni és ezáltal a legegyedibb bútorokat készítik el belőle. A rattan bútor mellett tehát a rattanból kis kiegészítők is készülhetnek, mint például tükörkeretek, virágtartók stb... A rattan bútor remek árakon érhető el az üzletekben és széles kínálattal rendelkezik. A bútorcsaládok közül nem véletlen a nemzetközi ismeretsége tehát a rattan bútoroknak. Ezek mellett egy rattan bútor jól bírja az idő megpróbáltatásait és rendkívül jó strapabíró.

A rattan bútor anyaga, mint ahogyan azt említettem is Délkelet-Ázsiában és Afrikában egyaránt honos és innen szerzik be tehát a rattan bútor alapanyagát a rattant. Mellesleg ez a leghosszabb kúszó liánnövények egyike, de ez csak egy plusz kis kitekintőként említeném csak a cikkben. Bútorokra mindig szükség lesz és én mondom, hogy a rattan bútor egy kiváló választás, mivel nem csak elérhető áron kapható, de szinte teljesen természetes anyagokból készülnek ezek a bútorok, a rattan bútorok. Mit is mondhatnék még.

Mindenkinek maga dolga, hogy eldöntse persze, hogy milyen bútorokkal akarja a lakását berendezni, de egyet garantálok, hogy a rattan bútor a legjobb választások egyike mindenféleképpen. Végezetül szeretném megköszönni, hogy elolvasta a rattan bútor bemutatásáról szóló cikkemet!

Miért is érdemes a Retz bútor vásárlás? A válasz igen egyszerű. A retz bútorok gyártója a legjobb minőséget és a legszélesebb választékot kínálja a vásárlóknak, legyen szó konyha, nappali, étkező vagy hálószoba bútorokról. A Retz bútor igen jó minőséggel rendelkezik tehát és rengeteg a választék. Magyarország egyik legnagyobb és legkiválóbb bútor cége a Retz Bútor. A Retz bútororokól érdemes tudni, hogy iden széles infrastruktúrát építettek ki a piacon. Szinte minden nagyvárosban találkozhatunk Retz bútort képviselő bútorboltokkal és nagyobb áruházakkal. Találkozhatunk itt számosnál több és jobb akciós kínálattal. Nem véletlen tehát ,hogy a Retz bútor az egyik legismertebb bútorcégek egyike. Az elemes bútoroktól az egyedi bútorokig mindennel találkozhatunk, hogy ha a Retz Bútor névre gondolunk.

Igen kedveltek ma a kemény és tömörfa bútorok, valamint a égerfa és juharfából készült szekrények, ágyak és kanapék is. Sokan elsősorban a konyhájukat szeretnék felújítani első sorban. Ekkor fontos általában , hogy a már meglévő hűtő, sütő és egyéb konyhai felszerelésekhez passzoló bútorokat vegyünk és ha a RETZ bútorokat válasszuk akkor egészen biztosan meg fogjuk találni a számunkra megfelelő bútor összeállítást. A Retz bútor cég a vevők igényeinek figyelembevételével és állandóan megújuló termékpalettáival minden igényt kielégítő bútorokat kínál. A Retz bútor áruházakban a modern és klasszikus darabokat is biztosan találni fogunk. A Retz bútor a folyamatos terjeszkedésével mára elérte, hogy az embereknek minél kevesebbet kelljen utazniuk egy-egy bútor után, valamint hogy interneten keresztül is tudjanak rendelni a Retz bútor áruházakból. A Retz bútorok tervezői nagy figyelmet fordítottak az egyedi tervezésű bútorokra, főképp konyhabútorokra, melyek egyedivé varázsolhatják otthonát.

Ha a Retz bútor mellet döntünk például egy hálószoba bútorainak megvásárlásakor akkor biztosan találhatunk a számunkra megfelelő fából és anyagokból készült szebbnél szebb franciaágyakat és éjjeli szekrényeket. A Retz bútor kínál dió, cseresznye, tölgy, juhar és sok más fafajtából készült minőségi bútorokat. A legtöbben ma már nem is a lakásépítéstől tartanak, hanem annak a berendezésétől. Sok időt vesz igénybe mire mindenki megtalálja a számára szimpatikus bútort, ezért nem árt a Retz bútor áruházakat választanunk. Én személyes tapasztalatként is mondom ezt, hiszen csomó ismerősöm és rokonom döntött a Retz bútor mellet és egyikük sem csalódott. Köszönöm, hogy elolvastad a cikket és ajánld másoknak is, hogy megtalálják a házukat varázslatossá tévő bútort, ami akár lehet egy Retz bútor is.

A megfelelő konyha bútor nagyon fontos dolog. Nem mindegy hogy egy adott konyhabútor milyen típusú. A konyhabútor terén a választék hatalmas a piacon, Ha bemegyünk egy bútoráruházba, akkor a legfőb kínálataik között a konyhabútor van. A konyhabútor mérete, stílusa, színe, és formája, valamint anyaga különféle lehet. A konyhabútor fő elemei, a konyhaszekrény, a konyhapult, és az egyéb konyhai gépek. Fontos, hogy mindig olyan konyhabútor vásárlása mellett döntsünk, amely illik a konyha környezetéhez. Ha pl. a konyha színe világos, akkor érdemes olyan konyhabútort vásárolni, amely vagy világosabb, vagy olyan konyhabútor mellett döntetünk, amely épp, ellenkezőleg, tehát sötétebb.

Ha a konyha fehér, és a konyhabútor sötét színű, akkor ezek remekül kiegészítik egymást. A konyhabútor tartalmazhat különféle elemeket. Ha beépített sütőt akarunk a konyhánkba, akkor olyan bútort vegyünk, amely előre úgy van kialakítva, hogy abba a sütő könnyedén beépíthető és kialakítható legyen. Kedvelt megoldás manapság a konyhabútor terén, az L alakú kialakítás. Tehát mikor a konyhabútor nem egy sorban húzódik végig a fal mellett, hanem a saroknál fordul egyet. Ez sok esetben jobb helykihasználtságot, és praktikusabb konyhát eredményezhet. A konyhabútor a pultrészekből áll.

Ez a munkaasztal lényegében, amelyen dolgozni fogunk az ételekkel. Ez alatt helyezkednek el, a rekeszek, ill polcok és fiókok. E fölött is helyezkednek szekrényrészek, ahol a nagyobb lábosokat tárolhatjuk. A konyhabútor fiók részeiben az evőeszközöket szoktuk tárolni, míg az alsó tároló rekeszekben a tányérokat és egyéb konyhai kellékeket. Az is hasznos lehet sok esetben, ha az adott konyhabútor eleve úgy kapható, hogy az már páraelszívót is tartalmaz, vagy szagelszívót. A modern konyhabútorok mindegyike szinte már így kapható. Egy-egy konyhabútor természetesen, nem csak úgy kapható, hogy komplett egész, hanem más módon is. Ha pl. a konyhabútort mi magunk szeretnénk egyénileg kialakítani a saját ízlésünknek megfelelően, akkor vásárolhatunk hozzá, alapanyagokat is, illetve bútorelemeket, majd ezekből vagy mi magunk, vagy szakember segítségével összeállítjuk a nekünk megfelelő konyhabútort. Egy-egy konyhabútor vásárlása előtt fontos mindig ismernünk a konyha paramétereit, tehát a különféle méreteket.

Senki nem szeretné gondolom azt, hogy ha a megvett konyhabútor nem férne el a konyhában rendesen. A méretek ismerete tehát alapvető dolog. A konyhabútor anyaga különféle lehet. A legtöbb konyhabútor fából készül természetesen, mint pl. fenyőfa, tölgyfa, stb..Egyes konyhabútorok műanyagból és fémből is készülnek. Azonban az ilyen anyagból készült konyhabútor, sok esetben nem túl előnyös, ugyanis, nehezebben tisztítható és kevésbé masszív, az esztétikáról nem is beszélve. A konyhabútorokhoz gyakran választhatunk munkalapot is külön. Ilyenkor az adott konyhabútor modellhez fel vannak sorolva különféle munkalap minták, és amelyik tetszik az kiválasszuk, és azt a szettet fogod megkapni. A konyhabútor tehát a konyha alapvető eleme, éppen ezért fontos, hogy a legszebbet vegyük meg, és a legmegfelelőbb módon szereljük össze.

A hálószoba bútor ma már egyaránt olyan fontos a bútorok családjában akár a nappali, konyha vagy fürdőszoba bútor. A hálószoba bútor általában éjjeli szekrényből, ruhásszekrényből illetve ágyból és franciaágyból tevődik össze. A hálószoba bútor természetesen sokféle anyagból készülhet, így a hálószoba bútor lehet akár fából, de akár kovácsoltvasból is. Mindegyiknek megvan a maga szépsége. A hálószoba bútor mindig is a hálószoba milyenségét és hangulatát határozza meg így nem árt mindig a számunkra legkedvezőbbet választani.

Legyen szó egy hálószoba ágyról akár. Ez lehet egy vagy kettő, de akár három személyes is. A hálószoba bútorai közül ez foglalja általában mindig a legnagyobb helyet és ez az amire mindig is szükség van a hálószobában. Sok ember nem szereti a hálószoba bútor darabjai közül az éjjeli szekrényt, mert az szerintük felesleges, pedig nagyon sokszor hasznos tud lenni, mivel lámpa helyezhető el rajta és lehet benne tárolni egy-két fontos tárgyat is, mint például, telefonöltő vagy sminkkészlet akár.

A sminkszekrény is igen közkedvelt a nők terén a hálószoba bútorok között. Ez is egy olyan hálószoba bútor darab, mely megkönnyítheti minden nő számára az indulás előtti készülődést, sminkelést. A hálószoba bútor tehát igen meghatározó tud lenni egy házban. Szerintem mindig fontos, hogy a hálószobabútor jól illeszkedjen és menjen a szoba falának a színéhez. Mellesleg ha már a hálószoba bútoroknál tartunk, akkor érdemes figyelni arra is, hogy a hálószoba inkább legyen parkettás, mint sem padlószőnyeges, mert ezáltal sokkal kevesebb lesz a por és az allergén anyag is a hálószobánkban, valamint a hálószoba bútor tisztítása is egyszerűbb lehet a kevesebb por miatt.

A hálószoba bútorok másik fontos darabka a szekrény, amiben a ruhákat és pizsamát tároljuk. Érdemes ebből minél nagyobbat választani, mert sosem tudhatjuk, hogy mennyi ruhát mikor kívánunk venni éppen és azoknak pedig kell a hely. A hálószoba bútor ezek mellet mindig legyen általában természetes anyagokból és ne feledkezzünk el sosem a minőségről is. Egy jó hálószoba bútor akár két háromszor is annyi ideig lehet használható, mint egy használt, vagy olcsó darab. Ahálószoba bútor vásárlása mellesleg nagyon egyszerű.

Csak be kell mennünk egy bútorboltba és kiválasztani a számunkra szimpatikus bútorokat, de akár interneten keresztül is van lehetőség egy-egy hálószoba bútor megrendelésére. Ennyit szerettem volna megemlíteni a hálószoba bútoraitól és köszönöm, hogy elolvasta a hálószoba bútor bemutatásáról szóló cikkemet.

Az szép és elegáns, valamint praktikus előszoba bútor minden egyes előszoba alapkövetelménye. Az előszoba a lakás azon része ahová a vendégek, rokonok, barátok és maguk a lakók elsőként lépnek be. Persze az nem törvényszerű, hogy az előszobából vezet nyílik a kijárati ajtó ill. bejárati ajtó. Az előszoba bútor nagyon sokrétű lehet. Manapság rengeteg előszoba bútor közül válogathatunk a bútoráruházakban. Az előtéri bútor általában akkor jó, ha megfelel a következő három követelménynek. Kellően nagy, de ugyanakkor praktikus és helytakarékos is egyben, elegáns és illik a szoba környezetéhez, hangulatához, harmadszor pedig az is fontos, hogy az adott előszoba bútor anyaga megfelelő legyen. Az előszoba bútor anyaga lehet pl, tölgy vagy cédrus, vagy fenyő. Ezen anyagból készült előszoba bútorok mindegyike nagyon kedvelt, ugyanis minden egyes ilyen anyagból összeállított előszoba bútor hosszú élettartamú, és erős is.

A műanyagból készített kisebb előtéri bútor kevésbé kedvelt. Ennek egyik oka az, hogy gyorsabban porosodik, és könnyebben sérül vagy törik, vagy deformálódik. Az előszobába mindenki egyén szerint különféle előszoba bútorokat helyez el. Az előtéri bútor lehet pl. egy polcrendszer, egy beépített bútor, egy étkező asztal, cipős szekrény, ruhásszekrény, fogas, ülőgarnitúrák stb.. Ha a helység túl pici ahova az előszoba bútor kerülni fog, akkor különösen ajánlott és kedvelt dolog a beépített szekrény alkalmazása. Ez egy kedvelt kis előszoba bútor napjainkban. A felsőbb polcokba helyezzük el általában a ritkábban használt holmikat, pl. kesztyűk, sálak, míg az alsó szekrényrészbe a cipőinket tároljuk. A középső részbe pedig kerülhetnek a kabátok. Az, hogy az adott előtéri bútor anyaga milyen, azt nem árt pontosan megtudakolni vásárlás előtt. Nyílván nem akar senki olyan előszoba bútor vásárlása mellett dönteni, amely pár év múlva el kezd korhadni.

A jó minőség a jó előtéri bútor alapköve. A minőség és az ár természetesen nem mindig egyenesen arányos egymással. Tehát figyelem kedves vásárlók! A drágább előszoba bútor nem minden esetben jelenti azt, hogy jobb minőségű is. Manapság már rengeteg leárazott és akciós előszoba bútor kapható a bútorüzletekben és nagyobb áruházakban. Nézzünk alaposan mindig körül, és használjuk ki ezeket a leárazásokat. Az egyik legalapvetőbb előtéri bútor, főként a családi házak körében, az étkező asztal. Sok házban 2db étkező is található. Egy 4-5 személyes a konyhában egy több személyes nagy étkező asztal a nagyobb családi összejövetelekre és ünnepségekre.

Ha az egyik előszoba bútor egy étkező asztal akkor ügyeljünk arra, hogy az mind színben és formában illeszkedjen a szobához, és a szoba falainak színéhez is. Ha pl. az előszoba bútor fekete, akkor az egy világos, pl. fehér színű előtérben szépen mutat, ugyanis az ellentétes színek jól kiegészítik egymást. Kedvelt előszoba bútor még a különféle kisebb méretű asztalok és kisszekrények, amelyek általában virágok és egyéb dísztárgyaknak adnak helyet. A megfelelő és minőségi előszoba bútor tehát nagyon fontos dolog. Manapság az internet segítségével akár házhoz is rendelhető előszoba bútor. A legtöbb előszoba bútorszállítás után több alkatrészben érezik, tehát az adott előszoba bútort össze kell szerelni a kívánt helyen. Ez nem bonyolult dolog, nem muszáj hozzá szakembert hívni, ugyanis részletes útmutatók vannak az összeszereléshez. Remélem hasznosnak találta a cikkemet, és bízom benne hogy ezek után a megfelelő előszoba bútor kiválasztása nem jelent majd semmiféle nehézséget.

nappali bútor. A bútor ma már olyan, mint a ház berendezésének a családfője. Bútor nélkül nincs egy lakásban kényelem és rend sem. A bútorok vásárlásakor legtöbbször az emberek a nappali bútor után érdeklődnek, hiszen a nappali bútor a legdominánsabb egy lakásban, valamint ott töltjük a nap legnagyobb részét, ha a nappalokat tekintjük. A nappali bútor egyik legjobb márka választása talán a retz, rattan, és Balaton bútorcsalád, mivel ezen bútorgyártó végek gyártják a legjobb minőségű bútorokat, nappali bútorokat, mint a szekrény, polc, kanapé és a többi.

Ha már amiről szó van a cikkben, akkor mindig érdemes a szoba hangulatához és színvilágához egyező bútorokat venni. Sok esetben a nappali bútor elronthatja a szoba egyensúlyát, ha például a bútor színe túlságosan is világos a fal színéhez vagy a padlózathoz és ugyan így fordított esetben is. A legtöbb nappali bútor fából illetve műanyagból készül, de az alumínium és a kovácsoltvas bútorok is egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak a nappali bútorok körében. Milyen legyen tehát a nappali bútor. Első sorban, ha lehet akkor a bútorok színe sose üssék egymást tehát egy színűek legyenek és az ülőgarnitúrák színe is legyen egységes, de ne túl mintás, csak ha a falak színe, tapétája is mintás erősen.


Így a nappali bútor egy kellemes összhatást fog a szobának kölcsönözni. Ha a nappalinkban nincs szőnyeg csak laminált parketta például, akkor ez esetben érdemes gumi kerekű lábbal ellátott nappali bútorokat venni, mert ha át akarjuk rendezni a szobát , akkor így nem fog sérülni a parketa a nappali bútorok húzogatása közben. Sokan mondják, hogy egy jó bútornak lelke van. Persze nem szó szerint, de akár csak egy cserepes virág egy bútor is megkívánja az odafigyelést. Hetente így legalább 1-2-szer töröljük le a port a bútorokról és vonjuk be portaszítóval őket ha lehet

A nappali bútor mindig is a ház bútorainak a legnagyobb részét teszi ki, hiszen itt nézzük a tévét és itt tároljuk a legtöbb könyvet, dísztárgyat, melyeknek helyre van szükségük. Ha a lakásunk kicsi, akkor érdemes valamilyen, sarok vagy beépíthető bútorban, beépített szekrényekben gondolkodni, mert ezzel jelentős helyet spórolhatunk meg a nappalinkban. Ma már a legtöbb bútor szép üvegajtókkal és üvegfelületekkel van ellátva ezzel is oldva a teret és a bútor méretének a nagyságát. A legtöbb esetben a nappaliban lévő nagy szekrény tehát jó, hogy ha üvegajtóval van ellátva, mert ez csökkenti a nappali bútor méreteit és nem tűnik olyan dobozosnak az egész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése